Muzikanten

In het hedendaagse muzieklandschap ontstaan er meer en meer diverse fusievormen.

De grenzen tussen de verschillende muziekgenres vervagen, communicatie wordt alsmaar gemakkelijker en het wordt van langsom steeds moeilijker om originele klanken te bedenken.

Zo dachten ook de volgende 3 muzikanten, maar toen ze voor het eerst bijeenkwamen bleek al gauw dat hun ruime jarenlange (meer dan 25j) muziekervaring hun creativiteit enkel vergemakkelijkte.

Katskoo is een moderne folkband, met oog voor de traditionele muziek uit de Lage Landen (Vlaanderen-Nederland-Frankrijk) maar ook Ierland-Schotland, Scandinavië en Amerika en waarom niet, zelfs de hedendaagse jazz…

Naast echte traditionele dansen van bij ons wordt het repertoire aangevuld met hedendaagse composities van leden van de groep en van bevriende muzikanten. Deze instrumentale muziek wordt gebracht op traditionele instrumenten als doedelzak, houten dwarsfluit maar eveneens op gitaar, diatonisch accordeon, saxofoons, tin en low whistle

Leo Rutten

diatonisch accordeon, tenor- en baritonsax, doedelzak, houten fluit, draailier, gitaar, taragot, … kortom ook een muzikale duizendpoot, grote voorstander van trekken en duwen. altijd bereid om bij te leren (tunes, instrumenten, …) en om z’n kennis te delen.

Lees verder »

Reinout Bertels

Gitaar, dwarsfluit, … Grootgeworden op een mix van klassiek, jazz en folk. Kan dus ook niet kiezen tussen al deze muziekjes, en speelt alles even graag.

Lees verder »

Wim Poesen

Wim speelt doedelzakken, houten fluiten, tin en low whistles, sopraansax, kaval, … en dan hebben we het nog alleen over de instrumenten die hij alle weken meesleurt naar de repetitites! gebeten door folk in de breedste zin van het woord en steeds op zoek naar nieuwe melodiën.

Lees verder »